Share
  Deadline DIA-Stipendium 1 december
 

Ga je in het komende zomersemester naar Duitsland voor studie of onderzoek? Dan kun je ons DIA-Stipendium aanvragen! Deze studiebeurs van 400-600 euro per maand is voor gemotiveerde studenten en (aanstaande) promovendi die naar Duitsland gaan voor uitwisseling, master of onderzoek. De deadline is al op 1 december aanstaande! Begin volgend jaar bieden we ook weer een voordelige taalcursus Duits aan, speciaal voor aanvragers van het DIA-Stipendium. 

Alles over het DIA-Stipendium, inclusief de volledige voorwaarden.
  Deadline voor DAAD-beurzen volgend studiejaar

Ga je voor master of onderzoek naar Duitsland? Kijk dan ook of je aanmerking komt voor een beurs van de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst). De DAAD verstrekt beurzen aan excellente studenten en onderzoekers van 750-1.000 euro per maand. De aanvraag van zo'n beurs verloopt via Nuffic. De deadline is hetzelfde als die van het bovengenoemde DIA-Stipendium: 1 december aanstaande. Beurzen worden verstrekt vanaf 1 oktober 2016.

Klik hier voor meer informatie over beurzen van de DAAD.
  Reminder: DAAD-beurzen voor Duitse zomercurssen 

Ben je geïnteresseerd in een korte, maar zeer verrijkende Duitslandervaring en wil je bovendien in aanmerking komen voor een financiële vergoeding? Dan is een zomercursus van de DAAD iets voor jou. Gedurende 3 à 4 weken doe je kennis op van taal, cultuur en verschillende aspecten van je vakgebied. Met een beurs van de DAAD blijft het betaalbaar! Kies uit een van de 300 cursussen en dien een aanmelding in bij de DAAD. Deadline: 1 december 2015.

Klik hier voor meer informatie.
  Record aantal Nederlandse studenten in Duitsland 

Het interesse onder Nederlandse studenten voor Duitsland neemt steeds meer toe. Er waren zelfs nog nooit zoveel Nederlanders die in Duitsland studeerden als afgelopen jaar, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Statistisch Bundesamt. In het wintersemester 2014-2015 studeerden 2.405 Nederlanders in Duitsland. Ter vergelijking: vijf jaar geleden waren dat er 1.449. Een stijging van 65%! 

Meer over de nieuwste mobiliteitscijfers.
  Duitslanddesk op de BuitenlandBeurs

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2015 staan we op de BuitenlandBeurs, een groot evenement in de Jaarbeurs Utrecht, waarbij alles draait om de mogelijkheden die voor jongeren liggen in het buitenland. De Duitslanddesk is er om te informeren over studie- en onderzoeksmogelijkheden in Duitsland, studiebeurzen en vele praktische zaken. Maar we kunnen je ook op weg helpen als je op zoek bent naar een stage of taalcursus in Duitsland. De toegang is gratis.

Meer informatie over dit evenement.
 
  Kom stage lopen bij de Duitslanddesk!

Vanaf 1 januari 2016 zijn er bij de Duitslanddesk weer stageplekken beschikbaar. Als stagiair werk je in een klein, enthousiast team en leer je veel over Duitsland en Duits-Nederlandse betrekkingen. Je ondersteunt de Desk bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals voorlichting geven aan studenten, het schrijven van teksten voor de website en het organiseren van evenementen. Daarnaast kun je ook als speciale filmstagiair aan de slag: dan maak je tijdens je stage een promotiefilm over studeren in Duitsland. 

De volledige vacature vind je hier.