Share
  Start zomercursus en interculturele training
 

Deze week is de zomercursus voor aanvragers van het DIA-Stipendium gestart. De studenten worden een week lang ondergedompeld in de Duitse taal en krijgen bovendien een interculturele training. Hier komen culturele verschillen tussen Nederlanders en Duitsers aan de orde. De cursus bereidt de deelnemers voor op hun studie en verblijf in Duitsland. Het is voor het eerst dat de Duitslanddesk in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam studenten op deze praktische manier ondersteunt voor hun studie in Duitsland. 

Kijk hier voor meer informatie en foto's.
  Kom stage lopen bij de Duitslanddesk!

Bij de Duitslanddesk zijn per 1 september 2015 twee stageplekken vrij: een algemene stage en een speciale filmstage. De stagiair(e)s ondersteunen de Desk bij de dagelijkse werkzaamheden, zoals voorlichting geven aan studenten, het schrijven van teksten voor de website, het organiseren van evenementen en het uitvoeren van onderzoek. Daarnaast maak je als filmstagiair een promotiefilm over studeren in Duitsland. Het gaat om een periode van drie tot zes maanden voor minimaal vier dagen per week.

De volledige vacature vind je hier.
  Duitslanddesk op NWS-Scholierendag

Op zaterdag 19 september 2015 organiseert Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) een informatiedag voor scholieren die een studie in het buitenland willen volgen. De Duitslanddesk is er ook bij en geeft informatie over de studiemogelijkheden in Duitsland in een presentatie en bij een informatiestand. Wil je meer weten over het zoeken naar de juiste studie, beurzen en de inschrijvingsprocedure bij Duitse onderwijsinstellingen? Kom bij ons langs! 

Meer informatie over dit evenement.
 
  Voorbereidingsworkshop ‘Studeren in Duitsland’

Overweeg je een studie in Duitsland en wil je meer over 'Land und Leute' weten en alvast oefenen met de taal? Meld je dan aan voor onze gratis voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland' op zaterdag 26 september van 14-18 uur bij het Goethe-Institut Amsterdam. Na een introductie door een expert ga je gelijk aan de slag en leer je bijvoorbeeld wat een 'Semesterticket' en een 'WG' zijn. Ga ook in gesprek met ervaringsdeskundigen en wissel van ideeën tijdens de borrel. Meld je snel aan, want de afgelopen workshop werd goed bezocht!

Lees meer over de voorbereidingsworkshop.
  Duitslanddesk op BuitenlandBeurs

De Duitslanddesk staat op 27 en 28 november op de BuitenlandBeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De BuitenlandBeurs is hét evenement op het gebied van stages, studies, taalcursussen en vrijwilligerswerk in het buitenland. Van ons krijg je hier alle informatie over financiën, huisvesting en cultuur in Duitsland, maar je hoort ook over de leuke en leerzame ervaringen van je voorgangers. Meer weten over wat Duitsland jou kan bieden? Kom naar onze stand. Toegang is gratis. Tot ziens op de BuitenlandBeurs!

Alle details over dit evenement vind je op onze website.
  Nieuwe deadline DIA-Stipendium 1 december 2015

De laatste aanvraagronde voor het DIA-Stipendium heeft een recordaantal aanvragen opgeleverd: meer dan 150 studenten en (aanstaande) promovendi dienden een aanvraag in. Uiteindelijk konden 30 stipendia voor het wintersemester 2015/2016 worden vergeven. Bij de tweede aanvraagronde van dit jaar kun je een aanvraag doen voor het zomersemester 2016. De deadline is 1 december 2015. Wil jij een stipendium aanvragen? De nieuwste informatie is binnenkort op onze website te vinden. 

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.
  Sociale media

De Duitslanddesk verstrekt niet alleen informatie via de website studereninduitsland.nl, maar is ook actief op sociale media. Via Facebook, Twitter en LinkedIn houden we je op de hoogte over actuele ontwikkelingen op het gebied van studie en onderzoek in Duitsland. Ook posten en tweeten wij over beurzen, praktische tips en arbeidsmarktperspectieven in ons buurland. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van de mogelijkheden en actueel nieuws wilt ontvangen!

Volg ons via Facebook, Twitter of LinkedIn.