Share
  Achttien studenten ontvangen DIA-Stipendium - volgende deadline 1 juli
 

Voor het aankomende semester worden weer achttien gelukkige aanvragers financieel ondersteund met het DIA-Stipendium tijdens hun studieverblijf in Duitsland. De belangstelling was ook deze keer weer groot. De volgende deadline is 1 juli 2015 voor een studieverblijf in Duitsland tijdens het Wintersemester 2015/2016.

Alles over de aanvraagprocedure vind je hier.
  Zomercursus Duits voor DIA-Stipendiaten
 
De Duitslanddesk biedt in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam vanaf dit jaar een taalcursus aan voor alle ontvangers van het DIA-Stipendium. Voor een studentvriendelijke prijs mogen onze stipendiaten deze zomer een week lang een intensief programma onder begeleiding van docenten van het Goethe-Institut volgen - de ideale voorbereiding voor een studieverblijf in Duitsland!

Houd de website in de gaten, binnenkort volgt hierover meer informatie.
  Nieuw: Gratis taaltest bij Duitslanddesk in Amsterdam

Ben je geïnteresseerd in een studie in Duitsland, maar nog onzeker over jouw taalniveau? Kom langs bij de Duitslanddesk in Amsterdam en test gratis jouw kennis van de Duitse taal. De OnDaF-test, die je op de computer maakt, duurt ongeveer 45 minuten. Het resultaat krijg je direct mee naar huis. (Het gaat hier om een indicatie, niet om een officieel certificaat.)


 
  De Duitslanddesk gaat terug naar school

De Duitslanddesk verzorgt ook voorlichting op middelbare scholen. Hiervoor zijn wij op zoek naar scholen, docenten en leerlingen die geïnteresseerd zijn in informatie over studeren in Duitsland. We komen graag langs op jullie school voor een interactieve workshop.

Neem bij interesse contact met ons op via duitslanddesk-dia@uva.nl.

 
  Eerste voorbereidingsworkshop groot succes
 

De eerste voorbereidingsworkshop 'Studeren in Duitsland' in januari was druk bezocht. Geïnteresseerden kwamen bij elkaar in het Goethe-Institut Amsterdam, waar zij informatie kregen over studeren in Duitsland. Zo was er een quiz over Duitsland en de kans om te speeddaten met ervaringsdeskundigen. 

De volgende workshop is in oktober. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.
  Duitslanddesk in het land

Binnenkort vinden jullie ons bij deze bijeenkomsten.
23 april - Landelijke Dag van de Duitse taal, Maastricht
8 mei - Seminar creative employability, Hogeschool Inholland, Den Haag

13 mei - LinQ, EP Nuffic, Utrecht
22 mei - Conferentie over samenwerking Nederland-Duitsland, Rijksuniversiteit Groningen

Ook gebruik maken van onze expertise? Neem dan contact op met ons via duitslanddesk-dia@uva.nl