Share
  Voorbereidingsworkshop in Amsterdam
 
Denk je erover om in Duitsland te gaan studeren? Kom dan naar onze voorbereidingsworkshop! Op zaterdag 24 september leer je in Amsterdam andere studenten met Duitslandplannen kennen, ga je in gesprek met ervaringsdeskundigen en krijg je informatie van experts. De workshop vindt plaats van 14 tot 17 uur in het Goethe-Institut Amsterdam met aansluitend een borrel. Deelname is gratis, meld je wel even aan via de website. Hier vind je ook informatie over toekomstige workshops. Wees er snel bij, vol is vol!

> Meer informatie over de voorbereidingsworkshop.
  Deadline 1 december voor DAAD-studiebeurzen 

Wil je in 2017 naar Duitsland voor een master, onderzoek of een zomercursus? Kijk dan nu al naar de beurzen van de DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst). De deadline is al op 1 december aanstaande voor beurzen vanaf de zomermaanden van 2017. De DAAD verstrekt beurzen van 750 tot 1.000 euro per maand voor een periode van een paar weken tot 24 maanden. De aanvraag van zo'n beurs verloopt via EP Nuffic en de DAAD. 

> Lees meer over de studiebeurzen van de DAAD.
  Studentenambassadeurs bezoeken scholen en universiteiten

Onze studentenambassadeurs zijn enthousiaste studenten met Duitsland-ervaring die (hoge)scholen en universiteiten door het hele land bezoeken om over hun ervaringen te vertellen en anderen te inspireren. Na een korte presentatie is er ruim tijd om vragen te stellen en na afloop worden er goodiebags uitgedeeld. Wil je ook zo'n bezoek? Gratis aanmelden kan via de website. Daar vind je ook meer informatie als je zelf studentenambassadeur wilt worden.

> Alles over onze studentenambassadeurs
  Interviewreeks met studenten in Duitsland

Ken je onze interviewreeksen al? Het afgelopen semester volgden we zeven Nederlandse HBO- en WO-studenten en jonge onderzoekers die met een DIA-Stipendium in Duitsland studeerden of onderzoek deden. Volg hun eerste stappen in Duitsland en lees wat zij sindsdien allemaal hebben meegemaakt in Hamburg, Berlijn, Leipzig, Brühl, München en Rostock! 

> De interviews met de vijf WO-studenten en onderzoekers.
> De interviews met HBO'ers Nick en Arno.
  Vacature: stage bij de Duitslanddesk

Ben je geïnteresseerd in studeren in Duitsland en Duits-Nederlandse samenwerking? Kom werkervaring opdoen bij de Duitslanddesk! Tijdens de stage ondersteun je ons bij onze dagelijkse werkzaamheden. Je bezoekt bijvoorbeeld scholen en voorlichtingsbijeenkomsten, schrijft voor onze website en helpt bij het beheer van ons DIA-Stipendium. Daarnaast kun je onderzoek doen naar studentenmobiliteit en/of samenwerking tussen onderwijsinstellingen in Duitsland en Nederland. Iets voor jou? 

> Hier vind je de huidige vacatures van de Duitslanddesk.