Share
  Nieuwe adresgegevens
 
We zijn verhuisd! Vanaf deze week vind je de Duitslanddesk in onze nieuwe kamer E0.12 van het Oost-Indisch Huis in hartje Amsterdam. Bezoeken kun je ons op het adres Oude Hoogstraat 24 (via de binnenplaats).

Het nieuwe postadres is
Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam
(t.a.v. Duitslanddesk)
  Vacatures voor (onderzoeks)stage

Vanaf 1 mei zijn er weer nieuwe stageplaatsen bij de Duitslanddesk. Zo zijn wij op zoek naar een stagiair die onderzoek gaat doen (voor bijvoorbeeld een masterscriptie) dat te maken heeft met studentenmobiliteit en/of samenwerking tussen onderwijsinstellingen in Duitsland en Nederland. Je krijgt de mogelijkheid naar verschillende locaties in Nederland en Duitsland te reizen en gebruik te maken van het uitgebreide informatiecentrum van het Duitsland Instituut. Iets voor jou?

Meer details over stage lopen bij de Duitslanddesk.
  Leestips van de Duitslanddesk 

'Duitsland' was dit jaar thema van de Boekenweek. Ter gelegenheid hiervan hebben de medewerkers van de Duitslanddesk hun favoriete Duitse boek gekozen en heeft de jonge schrijfster Iduna Paalman een kort verhaal geschreven geïnspireerd op haar studietijd in Berlijn. Veel leesplezier! 

Bekijk hier de leestips van de Duitslanddesk.

Lees hier het korte verhaal "Kling! Flesje. Kleng! Blikje" van Iduna Paalman.
  Alumniportal Deutschland 

Heb je in Duitsland gestudeerd? Bekijk eens het digitale netwerk Alumniportal Deutschland, mogelijk gemaakt door de Duitse overheid. Tijdens een verblijf in Duitsland leggen internationale studenten en wetenschappers vele contacten en doen intensieve leer- en werkervaring op. Dit alumniportaal bundelt en versterkt die ervaringen: Duitsland-alumni komen met elkaar in contact, maar ook met Duitse en internationale bedrijven, instituten, universiteiten en stichtingen. 

Neem een kijkje bij het Alumniportal Deutschland.